Proč se zapojit?

Jako benefity vám Solidární síť může nabídnout?

1) Umožníte konkrétní pomoc lidem bez domova

Nabídnutí vody nebo možnost nabít si telefon nestojí moc, ale lidem bez domova a v nouzi velmi pomůžete. Vytvoříte pro ně příležitosti, díky nimž vnímají podporu svého okolí a mohou se stavět na vlastní nohy.

2) Nebudete na to sami*y

Se zapojenými podniky zůstáváme dlouhodobě v kontaktu, záchytnou síť pomoci opečováváme, zprostředkováváme kontakt se sociálními službami a pomáháme komunitě při řešení problémů.

3) Budete nosit značku sociální přívětivosti

Každý zapojený podnik pomáhá budovat vzájemnou solidaritu, přívětivé sousedství a důvěru lidí ve společnost v našem městě. Zapojuje se pak i veřejnost a společně měníme naše město na přívětivější.

Jak začít?

Poskytujte základní služby zdarma. Sklenice vody volně k dispozici? Možnost nabít si telefon nebo posedět? Mestruační pomůcky nebo káva na voucher, který předplatí zákaznictvo? Ať se rozhodnete jakoukoliv, přihlásíte se tak k síti sociální přívětivosti v rámci níž otevřete svůj podnik i lidem v nouzi.

Je na vás, jaké služby se rozhodnete nabízet. My vám je pomůžeme nastavit tak, aby pomoc byla kapacitně zvládnutelná a nenarušovala váš provoz.